Berichten

 

Up ]

 

Satria Nusantara 

Betekenis
Geschiedenis
Gezondheid
-   Nafas Duduk

-   Nafas Bergerak

-   Lichaamstelsels

-   Tenaga Dalam
Research
Bescherming
Training
Foto's
Afdelingen
SN-nieuws
Terminologie
Video opnames
 
English
Franšais
 
Links & E-mail
 
Buiten gewoon persoonlijk
 


 

------- OVERZICHT ------

--------------------------------

 

 

Website Satria Nusantara Nederland

Deze website is al 20 jaar (sinds 2002) de site met informatie over
Satria Nusantara en de beoefening ervan in Nederland.
Hoewel de kennis die hier is vastgelegd nog steeds actueel is, geldt dit niet
voor ontwikkelingen binnen de vereniging Satria Nusantara Nederland.
Hiervoor moet u zijn op de officiele website van de vereniging:
Satria Nusantara Nederland

 

 

Vakantie Indonesia 2016

Afgelopen maand hebben leden uit Rotterdam, Goes, Den Haag en Amsterdam een bezoek gebracht aan Indonesie om er te trainen en vakantie te houden. Hieronder volgt een verslag van Gloria Huffner van Den Haag. De deelnemers waren enthousiast over hun verblijf in Jogja en Bali, te zien in een compilatie van foto's en filmpjes via de link : Training in Indonesie

Harold de Bell

-------------------------------------------

Verslag van Gloria:

Van 6 t/m 28 mei zijn 15 personen vertrokken naar Yogyakarta. Doel van de reis is om daar te gaan trainen. Eventueel met de lokale SN beoefenaars. Rotterdam vertegenwoordigde 9 personen. Den-Haag 2 personen en Amsterdam 1 persoon. De overige personen waren familieleden van Cynthia Hutting.

Gezien de lange vlucht en het warme weer werd de 1st dag niet getraind. We zijn toen naar Marlioboro, het centrum van Yogyakarta gegaan. De volgende dag was het 5 uur opstaan. Om 6 uur werden we opgehaald door Bekhti of Imam Supangat om naar de sportschool van Satria Nusantara te gaan. Van 6.30 tot ongeveer 8.30 werd er elke dag getraind. Rekening houdend met het warme weer is de eerste paar dagen niet volop getraind. Ondanks dat we vroeg trainden en in de schaduw, zweten we ons kapot. Maar de SN energie deed ons goed.

De eerste 7 dagen is een bus gehuurd. Na het trainen en ontbijt hebben we diverse excursies en uitjes gemaakt. O.a. naar de Borobudur - Prambanan tempels - Merapi museum - jeeptocht gemaakt door het vulkanisch gebied - watergrotten aangedaan - javaanse voorstelling van Ramayana ballet en Solo Batik markt.

Verschillende keren hebben we onderweg tegen 16.00 uur nog getraind. Zoals op het strand van Pantai Parangtritis en Baron. Een ervaring op het strand van Baron. Onder de stromende regen met boven zee donder en bliksem moesten van Juwanto door trainen. Echte SN mensen zoals wij lieten ons niet afschrikken. Ook hebben we bij de trainers Imam Supangat en Maryanto thuis gegeten. En Mauritz Hutting beleefde een onvergetelijke verjaardag, die we gevierd hebben bij Imam thuis.

Gedurende de training mochten we 2 keer examen doen. Na de 2 weken SN beoefening en examens worden we beloond met een oorkonde en een mok met een foto van onze groep erop. Om bij te komen van de toch soms zware trainingen vlogen we na de 2 weken naar Bali. Daar hebben we ook 1 keer getraind op het strand samen met de lokale SN beoefenaars. Een mooie zonsondergang werd ons gegeven. En met iedereen op de foto vonden we hier op het mulle zand ook ons verbonden met hen. Bali hebben we verkend door o.a. naar het kintamani met Batur lake te gaan.

Als afsluiting zijn we naar het Bali Safari & Marine Park gegaan. Waar we op olifanten een rit hebben gemaakt. Daarna een leuke olifanten show gezien. Een olifant blies niet met zijn slurf deze reis uit, maar redde iemand uit het water. Eenieder heeft deze reis als bijzonder ervaren. We voelden ons senang daar en hadden last van rindu (Heimwee) toen we thuis waren. We danken alle trainers voor hun geduldige correcties tijdens het trainen aan ons. En hun vrolijke gezelschap tijdens ons uitjes.

Mudah-mudahan kita melihat saling lagi in Yogya. Sampan bertemu lagi. Amat menyenangkan.

Hopelijk zien we elkaar weer in Yogya. Tot ziens. Het was erg leuk Gloria

 

 

Juwanto, (hoofd)trainer Satria Nusantara

Sinds eind februari is Juwanto in Nederland om hier trainingen te verzorgen voor Satria Nusantara Nederland. Hij zal in de diverse afdelingen trainingen verzorgen om de uitvoering van technieken te verbeteren, hij zal diverse evaluaties doen om leden naar een hoger niveau te brengen en hij zal trainingen verzorgen op het gebied van genezing.

In tegenstelling tot wat eerder was aangegeven heeft Juwanto zoveel mogelijk de kans gegeven aan een evaluatie mee te doen. Leden die tijdens zijn bezoek niet alleen bij de eigen afdeling maar ook bij de overige afdelingen hebben getraind konden zelfs een extra evaluatie doen.

Bijzonder waren de trainingen in genezing. Technieken om Satria Nusantara te gebruiken als middel om de genezing bij zieke patienten te bevorderen werden geoefend. Deze keer werd er zelfs geoefend hoe men een groep Satria Nusantara leden kon laten samenwerken bij het genezen van een patient.

Pelatih Juwanto nam ook de tijd voor het delen van informatie over Satria Nusantara en het beantwoorden van vragen.

Naast de trainingen werd er natuurlijk weer samen gegeten en was er ook nog wat tijd om Nederland te zien (ondanks de kou).

Pelatih Juwanto zal maandag 30 maart weer terugkeren. Diegenen die nog een training van hem wil bijwonen kunnen nog in de komende dagen op de afdelingen terecht. Informeer hierover bij de betreffende afdeling.

We mogen Juwanto bedanken voor zijn komst en zijn deskundige en vriendelijke begeleiding tijdens de trainingen en wensen hem dan ook succes binnen de Satria Nusantara organisatie.

Harold de Bell , trainer Satria Nusantara Nederland

 

 

 

 


 

Berichten