Tenaga Dalam

 

Up ]

 

Satria Nusantara 

Betekenis
Geschiedenis
Gezondheid
-   Nafas Duduk

-   Nafas Bergerak

-   Lichaamstelsels

-   Tenaga Dalam
Research
Bescherming
Training
Foto's
Afdelingen
SN-nieuws
Terminologie
Video opnames
 
English
FranÁais
 
Links & E-mail
 
Buiten gewoon persoonlijk
 

Het bio-electrisch systeem

Tenaga Dalam of innerlijke kracht heeft als basis het bio-electrisch systeem van het lichaam.

De ademhalings-oefeningen veroorzaken een versterking van de zuurkatalysator in het bloed en daardoor een hogere biochemische reaktie. Het resultaat hiervan is eindenergie en bio-elektriciteit. Deze worden door de verschillende jurus in de elektrische generatoren in bepaalde centra opgeslagen. Door de training wordt bereikt dat de frequenties van bio-elektriciteit op elkaar worden afgestemd en versterkt. Als gevolg daarvan, kan het lichaam energie uitstralen. Deze is aktief en sensitief t.o.v. energiebronnen van buiten.

Spontane afweer

Het elektromagnetisch veld van het lichaam is een afweermechanisme. Deze werkt hetzelfde als een fysiek afweermechanisme. Dit werkt spontaan en automatisch, op een vreemde trillingsbron die het evenwicht van de eigen bio-elektrische frequentie verstoort. Hoe groter deze storing, hoe groter ook de reaktie.

In het geval een aanval op een SN-beoefenaar plaatsvindt, werkt het afweermechanisme als volgt:

De aanvallende bio-elektrische frequentie botst met het frequentie systeem van het eigen lichaam. Dit veroorzaakt een verandering van amplitude van ons elektromagnetisch lichaamsveld.

Men verkrijgt een grote hoeveelheid energie door deze amplitude verandering (de verandering van amplitude is ook rechtevenredig met de verandering van energie). Het gevolg hiervan is dat deze energie vergroting met een kracht de aanvaller terugkaatst, even groot als de energie van de aanvaller zelf.

Deze reaktie energie werkt als een kortsluiting op de energie van de aanvaller vermeerderd met de eigen energie.

De aanvaller wordt teruggestoten en verkrampt. Als het bio-elektrisch systeem van het hart wordt verstoord wordt een onregelmatigheid van de hartpuls veroorzaakt, de aanvaller wordt bleek en blauw.

Ieder SN lid krijgt instruktie deze toestand te verhelpen (het helpen van de aanvaller die getroffen wordt door reaktie energie).

 

 

 

Grote kracht

Het versterken van de molecuulverbinding in de spieren en de geconcentreerde energie.

Door continu, regelmatig en volledig te trainen worden de spieren soepeler en sterker.

Energie stroming wordt getraind om zich in de gewenste lichaamsdelen te concentreren, zodat met een goede oefening het lichaam kan worden getraind om een harde stoot te weerstaan zonder bang te zijn voor letsel.

Een lichaamsdeel dat gebruikt wordt om te slaan krijgt een grotere concentratie van energie en kan daardoor harder slaan (dit principe is verwant aan Pencak Silat).

(plaats de pijl op het plaatje)

Genezing

Het ontwikkelen van het genezingssysteem.

Door het drukken van de adem onder de navel wordt alle energie die tijdens de oefening ontstaat, verzameld en geconcentreerd in het centrale energiepunt.

Reeds na de basisoefeningen kan de energie van de oefeningen worden gebruikt om iemand te genezen van een storing en onbalans van het bio-elektrisch systeem in het lichaam. Wat de oorzaak is van vele ziekten.

Dit werkt door het uitstralen van energie naar de patiŽnt bij wie het verstoorde bio-elektrisch lichaam wordt genormaliseerd en weer geaktiveerd.

Om goed te kunnen helpen moet men aan drie voorwaarden voldoen:

  • rustig en kalm zijn;

  • de wil hebben om te genezen;

  • de juiste ademhalingstechniek toepassen.

 

 

 

 

 

Tenaga Dalam