Betekenis

 

Up ]

 

Satria Nusantara 

Betekenis
Geschiedenis
Gezondheid
-   Nafas Duduk

-   Nafas Bergerak

-   Lichaamstelsels

-   Tenaga Dalam
Research
Bescherming
Training
Foto's
Afdelingen
SN-nieuws
Terminologie
Video opnames
 
English
FranÁais
 
Links & E-mail
 
Buiten gewoon persoonlijk
 

Betekenis en basiselementen

Satria Nusantara is afgeleid van Satria en Nusantara. Satria is afgeleid van de woorden 'sat' en 'tri daya'. 'Sat' (= zes) slaat op de zes zintuigen die we door beoefening met deze sport optimaal kunnen ontwikkelen, 'tri daya' betekent drie krachten waarmee de drie basis-elementen bedoeld worden waarmee we dit kunnen realiseren namelijk concentratie, ademhalingstechniek en bewegingspatronen.

Met Nusantara wordt IndonesiŽ bedoeld.

Satria Nusantara wordt in woord en geschrift ook wel aangeduid met SN.

 

Satria Nusantara logo

 

Betekenis symbool

Het groen stelt voor vruchtbaarheid. Dit kan betrekking hebben op het  feit dat training met Satria Nusantara vruchtbaar is (het werpt zijn vruchten af) maar geeft hoogstwaarschijnlijk aan dat de kans op kinderen groter wordt.

De zes blaadjes van de lotusbloem verwijzen naar de zintuigen die met Satria Nusantara optimaal worden ontwikkeld (gehoor, tastzin, gezichtsvermogen, reukzin, smaakzin en gevoel).

 

 

De gele kleur van blaadjes staan voor verhevenheid van de ziel. Wie Satria Nusantara traint streeft ernaar niet alleen voor zichzelf maar ook voor anderen goed te doen.

De hand staat voor saamhorigheid (eenheid in verscheidenheid) en verwijst naar de Indonesische Pancasila, de vijf grondbeginselen van IndonesiŽ. Deze worden in het staatswapen van IndonesiŽ voorgesteld door een vijftal symbolen:

 1. Geloof in ťťn God (Ster)
2. Nationaal bewustzijn (Waringinboom)
3. Medemenselijkheid (Ketting)
4. Democratie (Banteng (soort rund))
5. Sociale rechtvaardigheid (Rijstaar)

Het rood-wit stelt staat voor pure (oprechte) moed. Daarnaast verwijst zij ook naar de Indonesische vlag. De rode band in de vlag symboliseert de eenheid van het stoffelijke (de rode band: menselijk bloed) en de geest (de witte band).

 

 

 

 

 

Betekenis